Szukana fraza:Kategoria:
Specjalizacja:
Województwo:
Miasto:
Dzielnica:
 Umowa z NFZ

Mamy maj, mamy alergie...
01 maj 2012
Słoneczne miesiące to trudny czas dla alergików. Gdy wszystko wokół zieleni się i kwitnie, oni kichają, mają katar i zaczerwienione spojówki. Choroby wywołane przez alergeny, stały się bardzo częstym zjawiskiem w ciągu ostatniego półwiecza....

Logowanie
Dla pacjentów
Ciąża
Dziecko
Dla lekarzy
Do pobrania
Newsletter
Jeśli chcesz otrzymywać informacje
o nowościach w serwisie dodaj swój
adres e-mail:
Zapisując się do Newslettera
akceptujesz jego Regulamin

Forum

Dieta w 3 miesiące

Kategoria: Zdrowie » Dietetyka
Autor Wypowiedź

prima
Wysłany: 08:48 (30.04)
Czy ktoś może zaproponować jakąś rozsądną dietę, którą można stosować przez 3 miesiące (nie chodzi mi o żadne diety cud działające w tydzień!) ?

Pati_81
Wysłany: 16:12 (01.05)
A nie lepiej zamiast diety wyrobić w sobie zdrowe przyzwyczajenia:

- pełnoziarniste pieczywo

- dużo wody niegazowanej

- brak słodyczy, alkoholu, niezdrowych przekąsek (chipsów)

- stałe pory jedzenia

- ostatni posiłek przed 19

Z własnego doświadczenia wiem, że to bardziej skuteczne i mniej stresujące niż typowa dieta :)

lucynka37
Wysłany: 11:21 (06.05)
Jak schudnąć 15 kg w 3 miesiące ? Może ktoś zna tajniki skutecznej diety. Proszę o podpowiedź.

studentka
Wysłany: 10:25 (26.05)
najlepsza metoda to nie podjadać między posiłkami i odmówić sobie całkowicie słodyczy, no i oczywiście zacząć uprawiać jakiś sport np. tenis, pływanie, rower, bieg itd. co najmniej 3 razy w tygodniu. Murowany spadek wagi, bez konsekwencji zdrowotnych jak przy głodówkach bądź innych dietach "cud".

sara21
Wysłany: 18:33 (07.10)
pod warunkiem, że prowadzi sie regularny tryb życia z odrobiną czasu wolnego. Napewno porady Pati sa cenne, ale moze warto zastosować jakiś suplement? Najlepieij taki dobrany przez dietetyka!!

ciekawska
Wysłany: 18:57 (09.10)
ważne też by jeść małe, zbilansowane posiłki najlepiej oi parę godzin. Pomaga to poprawić proces trawienny i szybciej spala się kalorie. Oczywiście ważny jest też ruch. Ale zgadzam się z sarą21 że mimo wszystko warto zasięgnąć rady dietetyka!

Wiolka
Wysłany: 11:28 (20.11)
A czy możecie polecić gabinet dietetyczny w Poznaniu?

Madzia_P
Wysłany: 12:15 (09.02)
Dieta to nie tylko sposób zrzucenia paru kilo ale też pewien styl życia. Aby utrzymać efekty stosowanej diety trzeba już właściwie zawsze trzymać się jej sztandarowych zasad. Więc 3m-ce to nic, a po tym czasie co? znowu wrócić do wcześniejszych przyzwyczajeń? Więc żeby dieta nie była dla nas utrapieniem nie powinno się stosować drastycznych metod.

krysia78
Wysłany: 15:58 (11.02)
Zgadzam się z Madzia_P. Problem który pojawiał się zaraz po zakończonej - znowu wracałam do starych przyzwyczajeń, właściwie to mogę być 'prawdziwym' przykładem efektu jojo. Ale potem byłam u dietetyka który tak mi dopasował dietę że nie muszę wyrzekać się wszystkiego co jest dla mnie nie zdrowe lub tuczące, zrzucam kilogramy powoli ale bezpieczniej.

Wiolka
Wysłany: 20:02 (12.02)
krysia78 a na czym polega twoja dieta?

krysia78
Wysłany: 15:15 (13.02)
Dietetyk ustalił ile dziennie tracę energii wykonując normalne czynności i obliczył ilość kalorii jaka mogę max przy normalnym moim trybie życia "zjeść". Dodatkowo wytłumaczył mi ile ew. dodatkowo muszę się poruszać aby mogła zjeść coś ekstra. Ustalił mi początkową dietę, żebym nauczyła się ile co ma mniej/więcej kalorii aby odpowiednio dopasować posiłki (oczywiście były to 3 pełnowartościowe dania dziennie). Dodatkowo wyeliminowaliśmy wszytko co było złe dla mojego organizmu, ale to już indywidualnie zależy od stanu zdrowia danej osoby.

sara21
Wysłany: 19:18 (12.10)
słyszałam o diecie proteinowej, podobno to bestseler, coś ktoś wie więcej na ten temat?

renaata
Wysłany: 12:01 (15.10)
Słyszałam, że dieta oparta głównie na białku może zakwaszać organizm, ale nie wiem ile w tym prawdy... z drugiej strony słyszałam również o bardzo dobrych efektach takich diet w postaci szybkiej utraty wagi.

Nastka
Wysłany: 10:50 (18.10)
a jak to właściwie jest? co lepiej wyeliminować z diety? węglowodany czy tłuszcze? (oczywiście nie mam na myśli takich węglowodanów jak biały cukier, które tak czy inaczej warto od razu wyeliminować...)

mamuska
Wysłany: 13:12 (22.10)
w odpowiednich ilościach wszystko jest potrzebne, ale cała tajemnica tkwi w odpowiednim niełączeniu poszczególnych składników

ania951
Wysłany: 15:17 (15.12)
Trochę silnej woli wystarczy i niedojadanie pomiędzy posiłkami kalorycznych przekąsek :)

marlena905
Wysłany: 20:13 (17.12)
Zgadzam się z Pati_81:

"- pełnoziarniste pieczywo

- dużo wody niegazowanej

- brak słodyczy, alkoholu, niezdrowych przekąsek (chipsów)

- stałe pory jedzenia

- ostatni posiłek przed 19"

Stosowałam się do tych zaleceń wspierając je oczywiście ćwiczeniami i udało mi się schudnąć 5 kg. Co najważniejsze, moja waga nie wzrasta, nie ma efektu jojo, tak jak w przypadku większości diet.

zolza
Wysłany: 10:17 (19.12)
silna wola i zdrowe jedzenie:) na pewno się uda.

akli178
Wysłany: 07:43 (15.01)
Tylko jak mieć silna wolę kiedy w koło takie dobroci :)

matea
Wysłany: 14:15 (15.02)
Ja też uwielbiam jeść i trudno mi się oprzeć smakołykom :).

poprzednia strona [1]  2 następna strona
Oferujemy informację medyczną na terenie miast: Poznań, Szczecin, Zielona Góra, Gdańsk. Nasi specjaliści: psycholog, stomatolog, ortopeda, okulista, ginekolog, dermatolog, ortodonta. Przeczytasz wiadomości na tematy: rehabilitacja, usg, implanty. Znajdziesz u nas także apteki oraz forum medyczne.
  © Wszystkie prawa zastrzeżone