Szukana fraza:Kategoria:
Specjalizacja:
Województwo:
Miasto:
Dzielnica:
 Umowa z NFZ

Mamy maj, mamy alergie...
01 maj 2012
Słoneczne miesiące to trudny czas dla alergików. Gdy wszystko wokół zieleni się i kwitnie, oni kichają, mają katar i zaczerwienione spojówki. Choroby wywołane przez alergeny, stały się bardzo częstym zjawiskiem w ciągu ostatniego półwiecza....

Logowanie
Dla pacjentów
Ciąża
Dziecko
Dla lekarzy
Do pobrania
Newsletter
Jeśli chcesz otrzymywać informacje
o nowościach w serwisie dodaj swój
adres e-mail:
Zapisując się do Newslettera
akceptujesz jego Regulamin

Forum

ciśnieniomierz

Kategoria: Lekarze i placówki medyczne » Diagnostyka
Autor Wypowiedź

anka21
Wysłany: 08:26 (26.10)
szukamy prostego w obsłudze, dokładnego ciśnieniomierza. To ma być dla starszej osoby, więc dobrze by było, gdyby miał opcje automatycznego zapisu wyników, z możliwością wydruku lub bez - tak, aby uniknąć pomyłki przy samodzielnym zapisywaniu. Czy ktoś może polecić np. jakiegoś producenta albo model?

tomasz76
Wysłany: 15:54 (27.10)
Na Dąbrowskiego w Poznaniu jest taki sklep Miriam Elektronik. Tam mają duży wybór ciśnieniomierzy.

mamuska
Wysłany: 17:47 (28.10)
albo na ulicy Przemysłowejna Wildzie w Poznaniu, sa tam Poznańskie zakłady sprzętu ortopedycznego, ale asortyment dość szeroki.

piotrek_b
Wysłany: 15:17 (06.11)
ciśnieniomierze są też w aptekach, ale myślę, że personel sklepu medycznego specjalistycznego, lepiej doardzi naprawdę dobry zakup.

diabetyczka
Wysłany: 11:10 (18.12)
lepiej nie kupować takiego sprzętu w markecie na wyprzedaży. znajoma ma coś takiego i kiedyś zrobiła mi kilka pomiarów jeden po drugim i za każdym razem wynik był inny. Różnice były dość spore!!

Nastka
Wysłany: 11:53 (18.12)
W marketach takie rzeczy nie są przechowywane tak jak powinny. To pewnie dlatego.

hankaaa
Wysłany: 16:24 (30.12)
Kupując w tym roku prezenty dowiedziałam się ze istnieją również automatyczne ciśnieniomierze na ramię, odpowiedniejsze dla osób z mało wyczuwalnym pulsem. Dodatkowym plusem jest to że nadgarstkowe są obarczone błędem pomiaru a nadal nie są dokładne w opinii kardiologów.

renaata
Wysłany: 23:24 (09.02)
te nadgarstkowe też nie wzbudzają mojego zaufania

sara21
Wysłany: 20:29 (10.02)
ja zawsze byłam pełna podziwu jak lekarze i pielęgniarki odczytują wyniki z tych ciśnieniomierzy z tarczą:)

anka21
Wysłany: 16:23 (14.03)
Czy ciśnieniomierz powinno się co jakiś czas "kalibrować"? Nie jestem pewna, czy tak to się nazywa. Chodzi o odpowiednie wyregulowanie, tak, aby wyniki pomiarów były wiarygodne.

diabetyczka
Wysłany: 09:15 (25.03)
wydaje mi się, że tak, jak każde urządzenie miernicze.

renaata
Wysłany: 14:31 (30.03)
Byłam w kilku sklepach i nikt nie wiedział, gdzie to się kalibruje... :( Wszędzie proponowali nowy i tyle. Gdzieś w Poznaniu da się coś takiego wykonać?

mamuska
Wysłany: 13:11 (16.04)
może w punktach naprawy sprzętu medycznego?? albo zapytać w przychodni gdzie gdzie oddają sprzęt do kalibracji

sara21
Wysłany: 11:42 (23.04)
a wracajac do tych aparatów elektronicznych, to tez chyba nie bardzowiadomo, jak rozpoznac, że wyczerpują się baterię, a wynik tez pewnie będzie sfałszowany?

certelka1
Wysłany: 13:24 (06.03)
Ze swojego doświadczenia mogę polecić ciśnieniomierze elektroniczne m.in. firmy soho, dostępne są generalnie w aptekach, tylko czasem trzeba poszukać gdzie mają w dobrej cenie. Ja akurat w aptece za grosze w knurowie dostałam model "360" w cenie ok 140zl.

marlena905
Wysłany: 19:55 (27.01)
Gdzie można naprawić ciśnieniomierz w Poznaniu?

akli178
Wysłany: 15:10 (01.02)
MIRIAM ELEKTRONIK na Dąbrowskiego 27 w poznaniu

Oferujemy informację medyczną na terenie miast: Poznań, Szczecin, Zielona Góra, Gdańsk. Nasi specjaliści: psycholog, stomatolog, ortopeda, okulista, ginekolog, dermatolog, ortodonta. Przeczytasz wiadomości na tematy: rehabilitacja, usg, implanty. Znajdziesz u nas także apteki oraz forum medyczne.
  © Wszystkie prawa zastrzeżone