Szukana fraza:Kategoria:
Specjalizacja:
Województwo:
Miasto:
Dzielnica:
 Umowa z NFZ

Mamy maj, mamy alergie...
01 maj 2012
Słoneczne miesiące to trudny czas dla alergików. Gdy wszystko wokół zieleni się i kwitnie, oni kichają, mają katar i zaczerwienione spojówki. Choroby wywołane przez alergeny, stały się bardzo częstym zjawiskiem w ciągu ostatniego półwiecza....

Logowanie
Dla pacjentów
Ciąża
Dziecko
Dla lekarzy
Do pobrania
Newsletter
Jeśli chcesz otrzymywać informacje
o nowościach w serwisie dodaj swój
adres e-mail:
Zapisując się do Newslettera
akceptujesz jego Regulamin

Forum

biopsja tarczycy - czy to bolesne badanie?

Kategoria: Lekarze i placówki medyczne » Diagnostyka
Autor Wypowiedź

renaata
Wysłany: 15:00 (23.10)
Lekarz powiedział mi, że jeśli wyniki badania krwi będą złe, czeka mnie biopsja :/ . Czy ktoś wie jak to będzie wyglądać i czy to bolesny zabieg?

Wiolka
Wysłany: 10:56 (24.10)
biopsja polega na nakłuciu wybranego miejsca i pobraniu igła probek do badań. Zazwyczaj to badanie jest bezbolesne, bo lekarze stosują do tego igły cieńsze niż przy pobraniu krwi czy zastrzyku. Po badaniu może zostać siniak tak jak np. po pobieraniu krwi.

Madzia_P
Wysłany: 07:19 (27.10)
Moja mama miała biopsję guzka w piersi i wszystko odbyło się szybko i właściwie bez boleśnie. Bardziej tym badaniem denerwowałam się ja niż ona sama. I zgadzam się z Wiolką - zostaje bardzo mały siniak. Więc nie masz się czym martwić :)

Wiolka
Wysłany: 16:44 (30.10)
Ale to na pewno nieprzyjemny zabieg dla tych, którzy nie lubią igieł :/

agusia
Wysłany: 14:13 (16.05)
no dobrze, to wiemy na czym polega przebieg badania, a co tak naprawdę bada się w tych pobranych próbkach?

renaata
Wysłany: 21:06 (28.05)
Pobierają płyn z guzków w tarczycy, jeśli mają jakieś podejrzenia co do zmian. Czasami takie badanie trzeba robić co jakiś czas. Przyjemne to nie jest ale da się przeżyć ;)

mamuska
Wysłany: 10:45 (24.03)
a czy mozna je wykonać w gabinecie czy robi się to na oddziale szpitalnym?

maniek
Wysłany: 15:59 (29.03)
jeżeli zlecił Ci badanie lekarz specjalista w ramach NFZ-tu to musi również wskazać placówkę w której wykonasz badanie.

bozena
Wysłany: 17:26 (08.05)
Ja byłam u lekarza, który robił badanie u siebie w gabinecie. Ale przyznaje do najprzyjemniejszych to nie należy :)

paulla
Wysłany: 17:55 (08.05)
A mnie zastanawia czy to badanie można wykonać w jakimś znieczuleniu?

mamuska
Wysłany: 08:58 (24.05)
podobno zdarzają się powikłania po takim badaniu tzn zakażenia, albo rozprzestrzenienie guza, jeżeli został uszkodzony?

Oferujemy informację medyczną na terenie miast: Poznań, Szczecin, Zielona Góra, Gdańsk. Nasi specjaliści: psycholog, stomatolog, ortopeda, okulista, ginekolog, dermatolog, ortodonta. Przeczytasz wiadomości na tematy: rehabilitacja, usg, implanty. Znajdziesz u nas także apteki oraz forum medyczne.
  © Wszystkie prawa zastrzeżone