Szukana fraza:Kategoria:
Specjalizacja:
Województwo:
Miasto:
Dzielnica:
 Umowa z NFZ

Mamy maj, mamy alergie...
01 maj 2012
Słoneczne miesiące to trudny czas dla alergików. Gdy wszystko wokół zieleni się i kwitnie, oni kichają, mają katar i zaczerwienione spojówki. Choroby wywołane przez alergeny, stały się bardzo częstym zjawiskiem w ciągu ostatniego półwiecza....

Logowanie
Dla pacjentów
Ciąża
Dziecko
Dla lekarzy
Do pobrania
Newsletter
Jeśli chcesz otrzymywać informacje
o nowościach w serwisie dodaj swój
adres e-mail:
Zapisując się do Newslettera
akceptujesz jego Regulamin

Forum

Badania kontrolne dla osób po 50 roku życia

Kategoria: Lekarze i placówki medyczne » Diagnostyka
Autor Wypowiedź

Pati_81
Wysłany: 12:56 (30.04)
Szukam podpowiedzi - jakie badania powinny wykonać profilaktycznie osoby po 50 roku życia?

Chciałabym zrobić prezent rodzicom i wykupić prywatnie komplet badań, aby mieć pewność że nic im nie dolega :)

prima
Wysłany: 18:53 (01.05)
Po 50 roku życia warto zrobić badania w kierunku nowotworów (u kobiet cytologia, mammografia), u mężczyzn badanie prostaty, u obojga ew. markery nowotworowe.

Dodatkowo warto zbadać serce (EKG, USG serca), płuca (RTG) i wykonać podstawowe badania laboratoryjne. Można też odwiedzić okulistę, zbadać słuch i zadbać o kręgosłup czy stawy (ortopeda). Tyle przychodzi mi do głowy :)

Milka
Wysłany: 19:01 (06.05)
no ja dodatkowo zrobiłąbym ob, morfologia, tak na wszelki wypadek:)

luk
Wysłany: 08:19 (16.07)
Ja zaleciłbym również wizytę u neurologa.

zuzia
Wysłany: 07:42 (23.07)
Dobrze byłoby też zrobić usg jamy brzusznej. To jedno z podstawowych badań.

sara21
Wysłany: 17:57 (02.10)
myślę, ze warto wykupić takie badania np w prywatnym szpitalu? tam specjaliści na pewno doradzą jakie badania najlepiej wykonać.

gosia
Wysłany: 18:05 (11.10)
Zgadzam się z sara21. W takim prywatnym szpitalu to chociaż wszystko na miejscu będzie i lekarze będą mieli czas aby się porządnie zająć pacjentem.

mamuska
Wysłany: 17:50 (28.10)
to miłe, że troszczysz sie o rodziców. To dość oryginalny prezent ale bardzo pożyteczny.

magik
Wysłany: 16:52 (01.04)
w tym wieku, często już rodzice na coś konkretnego narzekają, może warto sprawdzić te właśnie partie ciała?

ania951
Wysłany: 17:00 (30.12)
fajny pomysł z tym prezentem.. muszę pomyśleć nad tym i moim też zrobić taki :)

Oferujemy informację medyczną na terenie miast: Poznań, Szczecin, Zielona Góra, Gdańsk. Nasi specjaliści: psycholog, stomatolog, ortopeda, okulista, ginekolog, dermatolog, ortodonta. Przeczytasz wiadomości na tematy: rehabilitacja, usg, implanty. Znajdziesz u nas także apteki oraz forum medyczne.
  © Wszystkie prawa zastrzeżone