Szukana fraza:Kategoria:
Specjalizacja:
Województwo:
Miasto:
Dzielnica:
 Umowa z NFZ

Mamy maj, mamy alergie...
01 maj 2012
Słoneczne miesiące to trudny czas dla alergików. Gdy wszystko wokół zieleni się i kwitnie, oni kichają, mają katar i zaczerwienione spojówki. Choroby wywołane przez alergeny, stały się bardzo częstym zjawiskiem w ciągu ostatniego półwiecza....

Logowanie
Dla pacjentów
Ciąża
Dziecko
Dla lekarzy
Do pobrania
Newsletter
Jeśli chcesz otrzymywać informacje
o nowościach w serwisie dodaj swój
adres e-mail:
Zapisując się do Newslettera
akceptujesz jego Regulamin

Forum

test ciążowy

Kategoria: Zdrowie » Ciąża
Autor Wypowiedź

cicik
Wysłany: 16:13 (19.04)
może ktoś polecić dobry test?

fredka
Wysłany: 11:12 (27.04)
polecam artykuł:
http://www.tel-med.pl/pl/article/9/ciaza/115/test-ciazowy---ktory-wybrac-i-jak-wykonac

maniek
Wysłany: 15:52 (30.04)
ostatnio nawet widziałam test ciążowy online - czego to już ludzie nie wymyślą?!

agusia
Wysłany: 19:49 (07.05)
niesamowite

bozena
Wysłany: 17:21 (08.05)
Rzeczywiście w internecie znalazłam test online, co za bzdurę ktoś wymyślił... Sprawdzała, któraś to?

paulla
Wysłany: 18:15 (08.05)
Ja sprawdzałam i to jest zwykłe naciąganie, bo jak odpowiesz na te kilkanaście pytań na końcu pojawia się informacja, że musisz wysłać sms'a za jakąś tam kwotę. Sprawdzałam z czystej ciekawości o co w takim teście chodzi. Ale to i tak nie jest rozsądna metoda :)

agula
Wysłany: 08:28 (10.05)
Nie rozumiem jak można robić test ciążowy on-line, to w ogóle mija się z celem :)

fredka
Wysłany: 11:11 (10.05)
ironizując trochę, to niedługo dojdzie do tego, że przez internet będzie można "zajść" PARANOJA!!!

magik
Wysłany: 17:15 (22.05)
ostatnio poszukiwałem informacji o markerach nowotworowych hcg i w zdecydowanej większości trafiałem na informację, że zawartość hcg świadczy o ciąży u kobiety. Jak to jest, ze wyższy poziom hcg w moczu u kobiet to oznaka ciąży (co właśnie wykorzystuje sie w testach ciążowych), a u mężczyzn we krwi może byc oznaką nowotworu np jądra?

Wiolka
Wysłany: 13:57 (02.06)
u kobiet hormon hcg jest wytwarzany jest tylko przez łożysko, dlatego jego obecność w organizmie oznacza ciążę, a co do mężczyzny: hormon ten w nadmiarze wytwarza sam nowotwór, ale też jest wytwarzany przez przysadkę mózgową i ma za zadanie pobudzać jądra do produkcji testosteronu.

inka83
Wysłany: 08:24 (04.06)
U kobiet też nie zawsze pojawienie się Beta Hcg we krwi, moczu oznacza ciąże. Zapewne w większości przypadków tak jest ale jakiś tam nie liczny odsetek może oznaczać pojawienie się zaśniadu groniastego, czyli złośliwej zmiany która powstaje w wyniku nieprawidłowego podziału komórki. W takim przypadku, poziomy tego hormonu są bardzo wysokie i w usg nie widać maluszka w macicy :( Dlatego zawsze gdy podejrzewa się ciążę należy zgłosić się do ginekologa.

Oferujemy informację medyczną na terenie miast: Poznań, Szczecin, Zielona Góra, Gdańsk. Nasi specjaliści: psycholog, stomatolog, ortopeda, okulista, ginekolog, dermatolog, ortodonta. Przeczytasz wiadomości na tematy: rehabilitacja, usg, implanty. Znajdziesz u nas także apteki oraz forum medyczne.
  © Wszystkie prawa zastrzeżone