Szukana fraza:Kategoria:
Specjalizacja:
Województwo:
Miasto:
Dzielnica:
 Umowa z NFZ

Schizofrenia - największe wyzwanie psychiatrii
28 styczeń 2012
Omamy, urojenia, apatia - to tylko niektóre z objawów choroby psychicznej jaką jest schizofrenia... Różnorodność zaburzeń sprawia, że postawienie właściwego rozpoznania w przypadku schizofrenii jest trudne i często wymaga dużego zaangażowania lekar...

Logowanie
Dla pacjentów
Ciąża
Dziecko
Dla lekarzy
Do pobrania
Newsletter
Jeśli chcesz otrzymywać informacje
o nowościach w serwisie dodaj swój
adres e-mail:
Zapisując się do Newslettera
akceptujesz jego Regulamin

Forum

obliczanie terminu porodu

Kategoria: Zdrowie » Ciąża
Autor Wypowiedź

Wiolka
Wysłany: 19:57 (23.07)
ten temat zawsze byl dla mnie tajemnicą. Czy wiece jak lekarze obliczaja taki termin i na ile może on być dokładny (przy prawidłowym przebiegu ciąży)

mamuska
Wysłany: 20:32 (24.07)
niektórzy lekarze podają konkretną datę, ale termin mojego porodu nie sprawdził się, maluszkowi nie było spieszno na świat.

renaata
Wysłany: 16:14 (14.10)
A ja słyszałam, że rzadko kiedy udaje się tak na 100 % przewidzieć ten termin. Zaledwie kilka procent przypadków.

maniek
Wysłany: 19:06 (02.03)
nie znam mamy, która trafiła w dzień porodu, zawsze albo przed albo po podanym przez lekarza terminie

agusia
Wysłany: 11:10 (03.03)
to od ostatniej miesiączki dodaje się tydzień i odejmuje 3 miesiące. To oczywiście jest przybliżony, orientacyjny termin. Trzbe brać poprawkę +- 10 dni.

paprotka
Wysłany: 15:45 (06.05)
Ile kobiet tyle różnych ciąż... A mi się wydaje, że wpływa na to kilka jeszcze rzeczy, na przykład stan ogólny ciężarnej, jej wiek czy przebieg aktualnej i i poprzednich ciąż.

kamila
Wysłany: 21:00 (18.01)
Wzór:

Od daty pierwszego dnia ostatniej miesiączki odejmij 3 miesiące, dodaj 7 dni i dodaj rok
Spodziewany termin porodu= OM - 3miesiące + 7 dni +1 rok.

Oferujemy informację medyczną na terenie miast: Poznań, Szczecin, Zielona Góra, Gdańsk. Nasi specjaliści: psycholog, stomatolog, ortopeda, okulista, ginekolog, dermatolog, ortodonta. Przeczytasz wiadomości na tematy: rehabilitacja, usg, implanty. Znajdziesz u nas także apteki oraz forum medyczne.
  © Wszystkie prawa zastrzeżone