Szukana fraza:Kategoria:
Specjalizacja:
Województwo:
Miasto:
Dzielnica:
 Umowa z NFZ

Schizofrenia - największe wyzwanie psychiatrii
28 styczeń 2012
Omamy, urojenia, apatia - to tylko niektóre z objawów choroby psychicznej jaką jest schizofrenia... Różnorodność zaburzeń sprawia, że postawienie właściwego rozpoznania w przypadku schizofrenii jest trudne i często wymaga dużego zaangażowania lekar...

Logowanie
Dla pacjentów
Ciąża
Dziecko
Dla lekarzy
Do pobrania
Newsletter
Jeśli chcesz otrzymywać informacje
o nowościach w serwisie dodaj swój
adres e-mail:
Zapisując się do Newslettera
akceptujesz jego Regulamin

Forum

karmienie a antykoncepcja

Kategoria: Zdrowie » Ciąża
Autor Wypowiedź

renaata
Wysłany: 09:20 (18.03)
To pytanie dotyczy mojej znajomej. Podobno w okresie karmienia można stosować niektóre formy antykoncepcji hormonalnej. Czy macie jakieś opinie na ten temat? Czy nie wpłynie to negatywnie na pokarm matki i, co najważniejsze, na zdrowie dziecka?

zuza_k
Wysłany: 13:55 (06.04)
Słyszałam, że minipigułka, ale nie wiem, czy przypadkiem jedna z moich znajomych nie miała zapisanych jakichś zastrzyków...

renaata
Wysłany: 20:25 (16.04)
A czy to prawda, że w przypadku odstawienia takich zastrzyków dość długo wraca się do pełnej płodności?

paprotka
Wysłany: 14:34 (15.05)
Najlepiej jest omówić kwestię antykoncepcji po porodzie z lekarzem ginekologiem. Z tego co wiem to na pewno można stosować tabletki jednoskładnikowe i jest to właśnie minipigulka o której wspomniała zuza_ka, co do zastrzyków to nie jestem pewna ;/

cicik
Wysłany: 17:07 (16.05)
mojej kuzynce po odstawieniu zastrzyków lekarka powiedziała że ma być przygotowana na to, iż może mieć duży problem z zajściem w ciąże, nawet inny lekarz sierdził, że może się liczyć z tym iż będzie bezpłodna. na szczęście diagnozy się nie potwierdziły, czekała ponad 2 lata ale teraz jest szczęśliwą mamą.

paprotka
Wysłany: 07:41 (22.06)
Jak widać wszystko zależy od organizmu kobiety jak będzie znosiła antykoncepcję :) A przy okazji gratulację dla szczęśliwiej mamy :)

sara21
Wysłany: 11:16 (27.06)
ja słyszałam, ze podczas karmienia nie zajdzie się w ciąży.

fredka
Wysłany: 18:58 (27.06)
opinie na ten temat są różne. Moja kumpela dość długo karmiła, prawie do 13 miesięcy, co prawda pokarm już miała jałowy i było go dość mało, ale w tym okresie zaszła w ciąże.

bas_ka
Wysłany: 16:44 (09.07)
a jaki wpływ ma karmienie na płodność?

paprotka
Wysłany: 08:16 (18.07)
Kiedyś próbowałam rozwikłać ten temat :) ale jest on dość skomplikowany bo, aby była zachowana bezpłodność to nie może być zbyt duży odstęp pomiędzy karmieniami, nawet tymi nocnymi.
Ale nikt Ci tego lepiej nie wytłumaczy, jak twój lekarz ginekolog :)

Oferujemy informację medyczną na terenie miast: Poznań, Szczecin, Zielona Góra, Gdańsk. Nasi specjaliści: psycholog, stomatolog, ortopeda, okulista, ginekolog, dermatolog, ortodonta. Przeczytasz wiadomości na tematy: rehabilitacja, usg, implanty. Znajdziesz u nas także apteki oraz forum medyczne.
  © Wszystkie prawa zastrzeżone