Szukana fraza:Kategoria:
Specjalizacja:
Województwo:
Miasto:
Dzielnica:
 Umowa z NFZ

Schizofrenia - największe wyzwanie psychiatrii
28 styczeń 2012
Omamy, urojenia, apatia - to tylko niektóre z objawów choroby psychicznej jaką jest schizofrenia... Różnorodność zaburzeń sprawia, że postawienie właściwego rozpoznania w przypadku schizofrenii jest trudne i często wymaga dużego zaangażowania lekar...

Logowanie
Dla pacjentów
Ciąża
Dziecko
Dla lekarzy
Do pobrania
Newsletter
Jeśli chcesz otrzymywać informacje
o nowościach w serwisie dodaj swój
adres e-mail:
Zapisując się do Newslettera
akceptujesz jego Regulamin

Forum

usg 3/4 D

Kategoria: Zdrowie » Ciąża
Autor Wypowiedź

Anna79
Wysłany: 15:07 (09.05)
chcialabym dowiedziec sie czegos wiecej na temat usg 3 i 4 wymiarowego:)
W ktorym tyg najlepiej je wykonac?

mama_antosi2007
Wysłany: 15:28 (09.05)
chyba nikt ci tego nie wytlumaczy lepiej niz twoj lek.gin.
Najlepiej je robic po 25 tyg ciazy!

studentka
Wysłany: 15:45 (22.05)
Moja siostra też bardzo chciał zrobić usg 3d. Poszła do lekarza a lekarz nie mógł wykonać bo dziecko wypięło się dupcią. Dość długo próbował ale nie wyszło, na koniec powiedział że 30-40% przypadków tylko wychodzi za pierwszym razem.

prima
Wysłany: 09:38 (23.05)
też słyszałam, ze to taka atrakcja dla rodziców, bo nie ma medycznych wskazan do wykonania usg 3d..

zuzia
Wysłany: 11:42 (14.07)
Potwierdzam to co napisała studentka, sama byłam na usg 3 i dopiero za 4 razem wyszło wszystko super. Zgadzam się że to głównie rodzice chcą wykonać takie usg mimo braku wskazań lekarza, chodzi o to abyśmy mogli później pokazać naszemu dziecku jak wyglądało w brzuszku mamy. W końcu my też jako rodzice wszystko przeżywamy i chcemy mieć pamiątkę z każdego okresu życia naszego dziecka. 

fredka
Wysłany: 11:41 (17.07)
polecam artykuł: http://www.tel-med.pl/pl/article/9/ciaza/373/badania-ultrasonograficzne-usg-w-czasie-ciazy

Oferujemy informację medyczną na terenie miast: Poznań, Szczecin, Zielona Góra, Gdańsk. Nasi specjaliści: psycholog, stomatolog, ortopeda, okulista, ginekolog, dermatolog, ortodonta. Przeczytasz wiadomości na tematy: rehabilitacja, usg, implanty. Znajdziesz u nas także apteki oraz forum medyczne.
  © Wszystkie prawa zastrzeżone