Szukana fraza:Kategoria:
Specjalizacja:
Województwo:
Miasto:
Dzielnica:
 Umowa z NFZ

Mamy maj, mamy alergie...
01 maj 2012
Słoneczne miesiące to trudny czas dla alergików. Gdy wszystko wokół zieleni się i kwitnie, oni kichają, mają katar i zaczerwienione spojówki. Choroby wywołane przez alergeny, stały się bardzo częstym zjawiskiem w ciągu ostatniego półwiecza....

Logowanie
Dla pacjentów
Ciąża
Dziecko
Dla lekarzy
Do pobrania
Newsletter
Jeśli chcesz otrzymywać informacje
o nowościach w serwisie dodaj swój
adres e-mail:
Zapisując się do Newslettera
akceptujesz jego Regulamin

Forum

nadmierna potliwość

Kategoria: Zdrowie » Choroby
Autor Wypowiedź

fredka
Wysłany: 14:04 (29.06)
czy ktoś może doradzić jakiś preparat na nadmierną potliwość??

paprotka
Wysłany: 18:05 (29.06)
Ja używałam jakiś czas temu Etiaxil. Jest to dość drogi środek, ale jak trafi się na promocję w aptece to można go kupić za nawet 35 zł. Kupiłam go z polecenia kumpeli która go stosowała wcześniej i okazał się bardzo przydatny i skuteczny w gorące dni.

fredka
Wysłany: 08:54 (30.06)
używałam, niestety mi nic nie pomógł:-(

paulla
Wysłany: 10:44 (30.06)
spróbuj " Antidral" preparat z kulką pod pachy jest o wiele tańszy niż Etiaxil

alisa
Wysłany: 11:09 (30.06)
możesz zastosować również kapsułki "Perspi Block" zmniejsza potliwość na powierzchni całej skóry i jest naturalny – nie wywołuje skutków ubocznych. Nie znam osoby, która to stosowała, ale kiedyś o tym czytałam i opinie były nawet dobre :)

inka83
Wysłany: 20:08 (30.06)
A nie myślałaś żeby skonsultować się z lekarzem (np. rodzinnym), bo nadmierna potliwość może być również objawem niektórych jednostek chorobowych?

paprotka
Wysłany: 11:26 (02.07)
Mi Etiaxil działał bardzo dobrze ale rzeczywiście można dostać inne, tańsze środki w aptece.
Proponuje jeszcze porozmawiać z farmaceutką, może ona coś Ci doradzi i podpowie co mogłabyś zastosować ;/

fredka
Wysłany: 17:25 (05.07)
myślę właśnie o wybraniu się do lekarza, bo jest to co raz bardziej uciążliwe:-(

agusia
Wysłany: 11:22 (06.07)
moja mama ma z tym problem i nic jej nie pomaga z tych środków bez recepty, a jak poszła do lekarza, to jest powiedział "ja tez się pocę, do widzenia"

agula
Wysłany: 09:14 (10.07)
Kiedy nadmierne pocenie się jest uciążliwe można zastosować zabieg z toksyny botulinowej. Zabieg polega na wstrzyknięciu przez lekarza roztworu botuliny . Botoks blokuje działanie nerwów, które zaopatrują gruczoły potowe. Zabieg trwa około 30 minut. Efekt leczenia utrzymuje się jednak tylko przez kilka miesięcy.

fredka
Wysłany: 18:15 (10.07)
agula - jest już kolejna osobą która mi mówi o botoksie, znajomi ostatnio polecili, ze podobno najnowsza metoda i dość skuteczna. tylko ciekawe jaki jest koszt?

inka83
Wysłany: 08:00 (11.07)
Poszukałam tak z ciekawości w internecie ceny i prawie zawału dostałam jak ją zobaczyłam!
Zabieg wykonywał tam lekarza medycyny estetycznej i cena zależała jeszcze od ilości wstrzykniętego botoksu- u kobiet 1700 a u facetów 2100 ;/

fredka
Wysłany: 18:20 (11.07)
no ładnie :-(( o takim zabiegu można pomarzyć.

paprotka
Wysłany: 11:12 (12.07)
Tez zastanawiałam się nad wstrzyknięciem botoksu ale strasznie drogi ten zabieg!!! I chyba jednak wolę wydawać na mój Etiaxil :)

magik
Wysłany: 19:26 (13.07)
zwłaszcza, że botox działa tylko miejscowo.

paprotka
Wysłany: 09:25 (15.07)
No i trzeba pamiętać, że taki zastrzyk z botoksu działa tylko przez jakiś czas (chyba rok), po czym trzeba powtórzyć zabieg ;/

paulla
Wysłany: 16:37 (15.07)
Z tego co wiem to potrzeba jakos z 6 zabiegów więc podliczając to wychodzi mega ogromny koszt. Ale wyczytałam gdzieś, że endokrynolog może się zając nadmierną potliwością :)

kamila
Wysłany: 23:25 (31.12)
Też miałam problem z nadmierną potliwością, używałam różnych antyperspirantów, etiaxil jak dla mnie trochę za drogi. Do dnia dzisiejszego stosuje antyperspirant- rexonę(zieloną w sprayu). Polecam

maniek
Wysłany: 20:17 (02.01)
a czy słyszeliście może o jakiś tabletkach, antybiotykach??

abcfg
Wysłany: 08:35 (03.03)
Jeżeli już chcesz wejść w sferę leków to najlepiej idź do lekarza...

poprzednia strona [1]  2 następna strona
Oferujemy informację medyczną na terenie miast: Poznań, Szczecin, Zielona Góra, Gdańsk. Nasi specjaliści: psycholog, stomatolog, ortopeda, okulista, ginekolog, dermatolog, ortodonta. Przeczytasz wiadomości na tematy: rehabilitacja, usg, implanty. Znajdziesz u nas także apteki oraz forum medyczne.
  © Wszystkie prawa zastrzeżone