Szukana fraza:Kategoria:
Specjalizacja:
Województwo:
Miasto:
Dzielnica:
 Umowa z NFZ

Mamy maj, mamy alergie...
01 maj 2012
Słoneczne miesiące to trudny czas dla alergików. Gdy wszystko wokół zieleni się i kwitnie, oni kichają, mają katar i zaczerwienione spojówki. Choroby wywołane przez alergeny, stały się bardzo częstym zjawiskiem w ciągu ostatniego półwiecza....

Logowanie
Dla pacjentów
Ciąża
Dziecko
Dla lekarzy
Do pobrania
Newsletter
Jeśli chcesz otrzymywać informacje
o nowościach w serwisie dodaj swój
adres e-mail:
Zapisując się do Newslettera
akceptujesz jego Regulamin

Forum

metody na opryszczkę

Kategoria: Zdrowie » Choroby
Autor Wypowiedź

bas_ka
Wysłany: 15:59 (08.01)
Co robić, gdy wyjdzie opryszczka? Stosowałam reklamowane w telewizji przezroczyste plasterki, ale nie dzialają. Czy znacie jakies metody??

jovka
Wysłany: 18:07 (08.01)
Witaminki z grupy B pomagają na to. Tylko nie wiem, która B :( B1? B2?... może kup B kompleks ;).

magik
Wysłany: 10:42 (11.01)
chyba b6 i b12 pomagają.

mamuska
Wysłany: 17:15 (14.01)
kiedyś była taka maść zovirax czy jakoś tak sie nazywała i chyba maść cynkowa też zasusza takie zmiany.

krysia78
Wysłany: 17:30 (01.02)
Wracając jednak do tych plasterków o których pisze bas_ka, czy zaklejając opryszczkę możemy szybciej się jej pozbyć? Zastanawiam się czy sama idea tego pomysłu nie jest zła, powszechnie wiadomo że aby szybciej wyleczyć zakażenie lub ranę trzeba dostarczać im powietrza(tlenu).

agusia
Wysłany: 15:18 (07.02)
też sie zastanawiam nad tym, ale tak deklaruje producent.

bartosz
Wysłany: 11:55 (23.02)
Wiadomo jak ktoś raz zarazi się wirusem opryszczki to będzie ona mu już towarzyszyła całe życie. Ale zastanawiam się jakie dokładnie czynniki powodują pojawianie się jej, czy nie można by było jakoś ich unikać żeby nie chodzi ileś dni z paskudną opryszczką...

gosia
Wysłany: 18:12 (25.02)
Podobno niektórym pojawia się gdy jest im zimna albo przemarzną, ale to wszystko co wiem.

renaata
Wysłany: 09:52 (27.02)
ja kiedyś stosowałam na opryszczkę Hascovir.

diabetyczka
Wysłany: 20:26 (04.03)
ja słyszałam, ze opryszczka może się pojawić "zamiast" gorączki, jeśli jest niewielki stan zapalny w organiźmie.

Nastka
Wysłany: 18:40 (06.06)
Świetnie. wyszło mi to paskudztwo nad powieką i powoli się powiększa. :( Co można stosować w tak niewielkiej odległości od oka?

kamila
Wysłany: 18:15 (04.01)
Zovirax stosuję od razu gdy wyczuję, że to może być opryszczka, ale gdy przeoczę ten moment pozostają plastry, na dzień i na noc. Są niestety drogie, ale redukują opuchliznę i nie pojawia się pod nimi strupek. O maści cynkowej także słyszałam.

matea
Wysłany: 19:06 (08.01)
Opryszczka może pojawić się po wychłodzeniu organizmu, ze zmęczenia, przy osłabieniu-przeziębieniu, a także latem przy nadmiernej ekspozycji na słońce (słońce w połączeniu z piaskiem i solą wody morskiej nad morzem to trio idealne dla opryszczki=zimna=febry). Jeśli zaczynam czuć swędzenie od razu przemywam usta czystym alkoholem, bądź częściej perfumem- ten jest częściej pod ręką ;). A jak już opryszczka wyjdzie to używam plastrów, uważam, że są najlepsze. Wyglądają estetycznie, nic nie piecze, nie swędzi, nie odklejają się w trakcie jedzenia i picia. Poza tym maść cynkowa, zovirax, można stosować jeśli się nie mylę Heviran- tabletki, chyba z antybiotykiem, więc na receptę. Poza tym czas.
Tydzień co najmniej trzeba czekać, aż opryszczka zacznie znikać.

lolin
Wysłany: 10:49 (11.01)
A co na blizny które zostają?

iwi
Wysłany: 15:08 (03.02)
Chyba cierpliwość, po czasie bledną. Ale słyszałam o nowych plastrach na opryszczkę-rozpuszczalnych. Stosował już je ktoś?

hijkl
Wysłany: 15:04 (12.02)
Ja stosowałam maść Hascovit i mi naprawdę pomogła..

basia
Wysłany: 20:54 (16.02)
A czy ktoś słyszał o smarowaniu opryszczki pastą do zębów, czy to w czymś pomaga???

aleksi
Wysłany: 10:18 (17.02)
Tak, ale to podobno sposób bardzo stary i niezbyt dobry. Raczej nie stosować.

Oferujemy informację medyczną na terenie miast: Poznań, Szczecin, Zielona Góra, Gdańsk. Nasi specjaliści: psycholog, stomatolog, ortopeda, okulista, ginekolog, dermatolog, ortodonta. Przeczytasz wiadomości na tematy: rehabilitacja, usg, implanty. Znajdziesz u nas także apteki oraz forum medyczne.
  © Wszystkie prawa zastrzeżone