Szukana fraza:Kategoria:
Specjalizacja:
Województwo:
Miasto:
Dzielnica:
 Umowa z NFZ

Mamy maj, mamy alergie...
01 maj 2012
Słoneczne miesiące to trudny czas dla alergików. Gdy wszystko wokół zieleni się i kwitnie, oni kichają, mają katar i zaczerwienione spojówki. Choroby wywołane przez alergeny, stały się bardzo częstym zjawiskiem w ciągu ostatniego półwiecza....

Logowanie
Dla pacjentów
Ciąża
Dziecko
Dla lekarzy
Do pobrania
Newsletter
Jeśli chcesz otrzymywać informacje
o nowościach w serwisie dodaj swój
adres e-mail:
Zapisując się do Newslettera
akceptujesz jego Regulamin

Forum

bóle menstruacyjne

Kategoria: Zdrowie » Choroby
Autor Wypowiedź

zuza_k
Wysłany: 16:39 (13.10)
Dziewczyny, znacie jakieś domowe sposoby poza tabletkami przeciwbólowymi?...

kasia_85
Wysłany: 17:16 (13.10)
Ciepły termofor i lekkie ćwiczenia rozciągające. Dobrze jest je wykonywać też wcześniej, w innych fazach cyklu.

anka21
Wysłany: 17:21 (13.10)
Oj, z tym termoforem to lepiej ostrożnie. Słyszałam, że za gorąca kąpiel może spowodować nawet krwotok. Lekkie ćwiczenia, spacer itp. na pewno, byle nie jakiś forsowny trening. Polecam ziółka: rumianek, mięta, malina i inne rozkurczowe.

kasia_85
Wysłany: 17:31 (13.10)
Jeszcze jedno: podobno na to szkodzi kawa i ostre przyprawy. Swoją drogą takie bóle należy skonsultować z ginekologiem...

agusia
Wysłany: 17:50 (21.10)
Słyszalam, że mozna brac tabletki przeciwbólowe zapobiegawczo na 2-3 dni przed spowdziewana miesiączką, oczywiście w minimalnych dawkach.

gosia
Wysłany: 11:23 (23.10)
Jak dla mnie to przesada brać tabletki kiedy nie trzeba..

Wiolka
Wysłany: 11:01 (24.10)
jak najbardziej mozna zastosować termofor, ale żeby nie był gorący, a dawał przyjemne uczucie ciepła i rozluźnienie mięśni.

hankaaa
Wysłany: 18:11 (26.10)
Można zakupić również takie małe poduszeczki (nie pamiętam jak się to dokładnie nazywają) które wkłada się go gorącej wody, zagotowuje a potem trzymają temperaturę przez długi czas.

Madzia_P
Wysłany: 07:28 (27.10)
Te małe termoforki są na prawdę skuteczne. Polecam jako środek łagodzący ból menstruacyjny jak i wsparcie dla zmarzluchów w chłodne dni!

mamuska
Wysłany: 17:55 (28.10)
świetnie grzeją zmarznięte dłonie:)

Nastka
Wysłany: 17:03 (03.04)
Stosowałyście może ten nowy Ibuprom duo?

mamuska
Wysłany: 13:30 (04.04)
nie słyszałam o tym, a czym się różni od pozostałych?

renaata
Wysłany: 15:06 (04.04)
Sęk w tym, że chyba niczym. :) To taki Ibuprom max pod inną nazwą :D

jovka
Wysłany: 07:42 (22.04)
To co to za duo? Myślałam, że tam jest jakiś środek rozkurczowy, na co wskazuje reklama.

sara21
Wysłany: 12:08 (23.04)
a skoro juz jestesmy przy tabletkach to co myslicie o no-spa?

Nastka
Wysłany: 19:31 (02.05)
W moim przypadku kiepsko działa :(

jovka
Wysłany: 15:11 (06.05)
No spa jest tylko rozkurczowe. Może powinnaś zapytać ginekologa? Może coś ci zapisze na bóle menstruacyjne, czego sama nie kupisz bez recepty.

renaata
Wysłany: 07:30 (13.05)
Niektórym bolesne miesiączki ustępują przypadkowo po przejściu na antykoncepcję hormonalną. Możliwe, że twoje bóle mają coś wspólnego z zaburzeniami hormonalnymi. W takim przypadku konsultacja z ginekologiem to najlepsze wyjście.

Wiolka
Wysłany: 08:48 (17.05)
tak- ustępują, ale po odstawieniu tej antykoncepcji niestety wracają.

Nastka
Wysłany: 07:50 (27.05)
Ostatnio dostałam na to tabletki przeciwbólowe od rodzinnego, tylko strasznie mnie "przymulaja". Zanim jeszcze zacznie działać efekt przeciwbólowy, to już mam wrażenie, że jest mi wszystko jedno, że boli. Na niczym się nie mogę skupić i najchętniej poszłabym spać na cały dzień :(

poprzednia strona [1]  2  3 następna strona
Oferujemy informację medyczną na terenie miast: Poznań, Szczecin, Zielona Góra, Gdańsk. Nasi specjaliści: psycholog, stomatolog, ortopeda, okulista, ginekolog, dermatolog, ortodonta. Przeczytasz wiadomości na tematy: rehabilitacja, usg, implanty. Znajdziesz u nas także apteki oraz forum medyczne.
  © Wszystkie prawa zastrzeżone