Szukana fraza:Kategoria:
Specjalizacja:
Województwo:
Miasto:
Dzielnica:
 Umowa z NFZ

Schizofrenia - największe wyzwanie psychiatrii
28 styczeń 2012
Omamy, urojenia, apatia - to tylko niektóre z objawów choroby psychicznej jaką jest schizofrenia... Różnorodność zaburzeń sprawia, że postawienie właściwego rozpoznania w przypadku schizofrenii jest trudne i często wymaga dużego zaangażowania lekar...

Logowanie
Dla pacjentów
Ciąża
Dziecko
Dla lekarzy
Do pobrania
Newsletter
Jeśli chcesz otrzymywać informacje
o nowościach w serwisie dodaj swój
adres e-mail:
Zapisując się do Newslettera
akceptujesz jego Regulamin

Forum

Jak rzucić palenie?

Kategoria: Zdrowie » Choroby
Autor Wypowiedź

Nastka
Wysłany: 00:03 (24.02)
Dobra rzecz. Osobiście nie cierpię zadymionych lokali. Od razu mam zaczerwienione spojówki i w ogóle źle reaguje na dym.

bas_ka
Wysłany: 12:26 (25.02)
ja odkąd nie palę odczuwam bole glowy w pubach czy dyskotekach, wcale nie chce mi się chodzic w takie miejsca

grzegorz79
Wysłany: 15:23 (01.03)
Teraz pojawiły się takie aplikatory nikotyny w kształcie papierosów. Myślę, że to może być skuteczniejsze, ponieważ pozwala stopniowo odzwyczaić się też od nawyku czynności palenia.

mika656
Wysłany: 12:30 (05.05)
Czy ktoś z Was słyszał o takiej metodzie Biorezonansu? Znalazłam artykuł o tej metodzie, w celu rzucenia
palenia. Czytałam różne opinie na ten temat, ale ciekawa jestem czy w
Waszym przypadku zadziałała?

jovka
Wysłany: 23:47 (23.06)
Nie znam nikogo komu pomogłoby to na rzucenie nałogu. Ale znam osobę, której złagodziło objawy alergii pokarmowej.

Nastka
Wysłany: 23:39 (04.07)
Metody niekonwencjonalne czasami są bardzo skuteczne. Pytanie tylko, czy to nie efekt działania na podswiadomość pacjenta.

friko
Wysłany: 10:42 (04.08)
myślę, że działanie na podświadomość bywa o wiele bardziej skuteczne niż leki czy inne tradycyjne motody...

magik
Wysłany: 13:17 (05.08)
zgadzam sie

fit82
Wysłany: 13:08 (06.08)
tylko jak zadziałać na podświadomość kogoś, kto przecież PODŚWIADOMIE czuje, że tego potrzebuje i ciągle kupuje kolejną paczkę...

renaata
Wysłany: 23:22 (16.08)
Myślę, że to jest dość proste. Czasami nic nie pomaga tak skutecznie jak sama wiara w to, że coś pomoże...

ninka
Wysłany: 13:49 (24.08)
masz na myśli efekt placebo?? oprócz tego, że wmówię sobie działanie jakiegoś preparatu, wolałabym, żeby autentycznie pomógł, skoro już wydałam na to pieniądze...

Wiolka
Wysłany: 14:40 (27.08)
papierosy też kosztują kupę forsy, myślisz, że w sytuacj stresowej Cię uspokajają, a na nic nie pomagają, to też efekt placebo!

Nastka
Wysłany: 21:15 (27.08)
Słyszałam, że efekt "uspokajający" papierosa polega na tym, że palacz gorzej znosi stres w ogóle. Wtedy, jeśli sobie zapali, poziom jego stresu spada do takiego, jaki ma osoba nie paląca, więc odczuwa wtedy ulgę.

piotrek_b
Wysłany: 19:51 (29.08)
ale z kolei są źródła, które podają, że papieros podnosi ciśnienie,a to nie sprzyja zwalczaniu stresu.

poprzednia strona 1  [2] następna strona
Oferujemy informację medyczną na terenie miast: Poznań, Szczecin, Zielona Góra, Gdańsk. Nasi specjaliści: psycholog, stomatolog, ortopeda, okulista, ginekolog, dermatolog, ortodonta. Przeczytasz wiadomości na tematy: rehabilitacja, usg, implanty. Znajdziesz u nas także apteki oraz forum medyczne.
  © Wszystkie prawa zastrzeżone