Szukana fraza:Kategoria:
Specjalizacja:
Województwo:
Miasto:
Dzielnica:
 Umowa z NFZ

Wady wzroku
05 sierpień 2010
W dzisiejszych czasach znalezienie osoby, która ma problemy ze wzrokiem nie jest trudne. Wystarczy rozejrzeć się wkoło i zobaczyć jak dużo osób nosi okulary korekcyjne i soczewki kontaktowe. Przyczyn wad wzroku jest wiele. Do najczęstszych zaliczam...

Logowanie
Dla pacjentów
Ciąża
Dziecko
Dla lekarzy
Do pobrania
Newsletter
Jeśli chcesz otrzymywać informacje
o nowościach w serwisie dodaj swój
adres e-mail:
Zapisując się do Newslettera
akceptujesz jego Regulamin

Forum

Jak rzucić palenie?

Kategoria: Zdrowie » Choroby
Autor Wypowiedź

grzegorz79
Wysłany: 18:59 (06.10)
To już moje czwarte podejście. Próbowałem już wszystkiego... Jakieś gumy z nikotyną, drażetki itp. Nie pomogło. Czy ktoś zna jakiś sprawdzony (najlepiej na własnej skórze) sposób?

piotrek_b
Wysłany: 18:12 (07.10)
Kiedys stosowałem plastry, nawet nie chciało mi się paliic. Po kilku tygodniach wróciłem do palenia. Moje drugie podejście zaczęło się od silnej woli. Wspomagałem sie Tabexem. nie pale już ponad 3 miesące i myślę, że już nie zapalę.

diabetyczka
Wysłany: 15:55 (08.10)
bez motywacji i silnej woli to nic nie pomoże. Albo chcesz przestać palić albo nie.

anka21
Wysłany: 16:54 (09.10)
Sama nie mam doświadczeń, ale mieszkałam w mieszkaniu studenckim z koleżanką, która rzucała palenie. Z tymi drażetkami i gumami to jest podobno jakaś taka sprawa, że trzeba je odpowiednio stosować, żeby nikotyna wchłaniała się przez błonę śluzową w ustach. Trzeba powoli żuć, nie połykać (drażetek) itp.

ciekawska
Wysłany: 19:35 (10.10)
Jeśli chodzi o gumy to trzeba uważać z ich dawkowaniem dlatego że można się od nich uzależnić!! Znam taki przypadek. Znajomy chciał rzucić ale nałogu się nie pozbył. Bez tych drażetek żyć już nie może..

ciekawska
Wysłany: 19:41 (10.10)
A z plastrami jest taki problem, że jeśli ktoś nieodpowiednio oceni stopień swojego uzależnienia i nałoży zły plaster to będzie z nim bardzo źle...

sara21
Wysłany: 16:15 (12.10)
moim czdaniem to i tak działa tylko na psychikę, a "wchłanianie nikotyny" to ściema. Zgadzam się z diabetyczką, ja przestałam palić jedynie patrząc na opakowanie "Tabexu". Pozdrawiam i życzę powodzenia tym, którzy chcą rzucac palenie

grzegorz79
Wysłany: 15:05 (14.10)
Hm... a czy ktoś próbował bardziej niekonwencjonalnych metod? jakaś hipnoza, czy inna terapia? Myślicie, że warto spróbować, czy to strata pieniędzy?

bartosz
Wysłany: 17:44 (14.10)
Słyszałem o hipnozie i podobno to działa, ale nie sądzę, żeby była to wiarygodna metoda. Raczej działa to na osoby odpowiednio nastawione, wierzące że im to pomoże, a przez to jakby zmobilizowane żeby rzucić palenie. Dla kogoś kto tylko szuka pomocy bo nic innego mu nie pomaga to, według mnie, strata pieniędzy.

piotrek_b
Wysłany: 18:03 (14.10)
znajoma miała do czynienia z odczulaniem za pomoca niekonwencjonalnych metod i to zdecydowanie była strata pieniędzy, czasu i ... nadziei!!

zuza_k
Wysłany: 13:21 (23.10)
Wszystko zależy od tego, na jakiego specjalistę się trafi. Mogę podać przeciwny przykład - terapii niekonwencjonalnej która pomogła. To była akupunktura na przewlekłe bóle związane z ZZSK. Jeśli już decydujesz się na medycynę naturalną, to warto sprawdzić, czy osoba, która prowadzi terapię jest również lekarzem.

Prince_82
Wysłany: 16:54 (22.12)
Właśnie zmagam się z tym samym problemem. Może w ramach Noworocznego postanowienia spróbujesz jeszcze raz?

mamuska
Wysłany: 20:16 (26.12)
ostatnio sporo mówi się o elektronicznym papierosie. Mój znajomy ma i na razie ograniczył palenie, ale bardzo się ucieszył, ze coś takiego się pojawiło.

Madzia_P
Wysłany: 11:22 (28.12)
Teoretycznie są zdrowsze, ponieważ nie zawierają substancji smolistych. Ale zauważcie że wiele państw zakazuje importu i sprzedaż z racji tego że i tak jest to środek uzależniający polecający na dostarczeniu organizmowi nikotyny.

tomasz76
Wysłany: 15:43 (30.12)
W sumie preparaty takie jak plastry też dostarczają nikotynę, więc to nie jest jakiś wyjątek jeśli chodzi o terapię.

magik
Wysłany: 11:55 (31.12)
ale zwróćmy też uwagę na to jak plastry, e-papierosy wypadają na tle tych tradycyjnych.

bas_ka
Wysłany: 15:18 (01.01)
mamy Nowy Rok, warto zastanowić się nad rzuceniem palenia. Ja mam ten problem juz za sobą i polecam!!

renaata
Wysłany: 15:49 (12.02)
Ostatnio widziałam takie e-papierosy, a nawet e- fajki i e-cygara. Reklamowane były raczej jako gadżet umożliwiający np. bezkarne palenie w miejscu gdzie to jest normalnie niedozwolone i ani słowa o rzucaniu palenia w ulotce...

Wiolka
Wysłany: 20:11 (12.02)
Pojawiły sie też inhalatory tych samych firm, które oferują plastry czy drażetki, nie palę i nie wiem na czym to polega, ale mozna dopytać w aptece

darek88
Wysłany: 19:06 (17.02)
Co do e-papierosów, można sobie zakupić filtr z odpowiednią "mocą" jak również z aromatem danych papierosów. Są nawet aromaty w płynie które zakrapla się na te tzw. filtry. Może to zachęci co poniektórych do korzystania z tego zamiast standardowych papierosów.

poprzednia strona [1]  2 następna strona
Oferujemy informację medyczną na terenie miast: Poznań, Szczecin, Zielona Góra, Gdańsk. Nasi specjaliści: psycholog, stomatolog, ortopeda, okulista, ginekolog, dermatolog, ortodonta. Przeczytasz wiadomości na tematy: rehabilitacja, usg, implanty. Znajdziesz u nas także apteki oraz forum medyczne.
  © Wszystkie prawa zastrzeżone